Fusion Mineral Paint

Fusion Mineral Paint.

Jag är återförsäljare till Fusion Mineral Paint, en mineralfärg som är miljövänlig utan farliga tillsatser. Fusion kräver minimalt förarbete och ger samma matta och levande resultat som "vanlig" kalkfärg. Skillnaden är att Fusion har ett inbyggt toppskickt som gör den perfekt om du vill se ett snabbt och proffsigt resultat!

Färgen gulnar inte och är vattentät utan ytterligare skydd som lack eller vaxer men ger ändå samma levande och matta yta som andra kalkfärger.  Den har en synnerligen bra täckförmåga och lite beroende på underlag och kulör räcker en burk (500 ml) till ca 7 m2. 

Fusion har många underbara kulörer gjorda av innehåller naturliga mineraler och pigment och innehåller inga gifter som ammoniak eller formaldehyd och inga flyktiga lösningsmedel (zero VOC).Varje färgburk genomgår en rigorös kvalitetskontroll som säkerställer att färgen inte kommer att separera eller hårdna i burken i upptill 7 år.

Fusions formulering är 100% unik och tillverkad av bästa kvalité

Fusion är giftfri, blyfri, praktiskt taget luktfri och har inga flyktiga organiska föreningar (VOC), innehåller ingen ammoniak eller formaldehyd.

Fusion kan appliceras på de flesta tidigare målade eller lackade ytor utan priming eller betydande förarbete.

Inget toppskikt?
Fusion är formulerad med ett inbyggdt topplack så du behöver inte vaxa,lacka eller ha på olja.


Hållbarhet:
När Fusion har härdat, ger det en mycket slitstark och tvättbar yta.

Om du väljer, kan du förstås få en vacker lyster genom att även vaxa ytan eller avsluta med Tough Coat.

På dörrar-trappor-köksluckor-bordsskivor kan man med fördel avsluta med Tough Coat för extra skydd,men framför allt en glattare yta som är lättare att torka av. 

Fusion är torr vid beröring efter 2 timmar och kan ommålas efter ca 4 timmar.

Härdningstiden med alla akrylfärger är 21 dagar, men målade ytor kan användas försiktigt efter 24 till 48 timmars torktid.

Glans:
Fusion ger en vacker matt finish.

Det är lätt att uppnå en vacker slät yta utan penseldrag!

Täckning/åtgång.


Fusion är otroligt dryg och en burk (500ml) räcker till ca 7,5 kvm


På bilden ser du hur långt en provburk räcker. (37 ml) ca 1 kvm !

Fusion Milk Paint.


Jag är återförsäljare till MILK PAINT by Fusion™som är en ny färglinje tillverkad av Homestead House. Har du du tidigare målat med Miss Mustard Seed's Milk Paint kommer du känna dig som hemma direkt. Det är samma produkt i lite modernare tappning med nya fräscha kulörer. Pigment, råvaror och metoder för framställning är den samma som tidigare.

Milk Paint by Fusion™ är en helt naturlig, miljövänlig och traditionell kaseinfärg. Den levereras som torrpulver i påse, vilket innebär att inga konserveringsmedel behövs. Med det nya konceptet 'Mix & Go' är det lättare att blanda Milk Paint än än det är att göra en proteinshake på morgonen! Efter tillredning med vatten är färgen att betrakta som en färskvara och den bör användas inom de närmsta dagarna.

Karaktär.


Milk Paint ger en helt unik finish, den är dessutom mycket mångsidig och kan sträcka sig från en tunn bets/lasyr till en heltäckande färg eller pigmentpasta beroende på hur mycket vatten som tillsätts. Det är en färg som används av både moderna designers, "gröna" konsumenter och kreativa DIY-möbelmålare. Den kan användas till alla stilar men är älskad för sin naturliga, levande och genuina karaktär om passar så förträffligt till äldre möbler och det lantliga hemmet.

Användning av äkta naturliga pigment ger gett vackert färgdjup och hög UV beständighet.

Dock kan skiftningari nyansen förekomma (med upp till ca 15%).